Marko Mićić
Instruktor irskog stepa
Rođen u Pančevu (Srbija), u plesačkoj porodici, Marko je sa pet godina počeo da se bavi srpskim narodnim folklornim igrama. Nakon što je prvi put na televiziji video Riverdens šou, irski ples postaje njegova najveća strast.

U nedostatku učitelja irskog plesa u Srbiji u tom trenutku, Marko je prinuđen da se sam podučava učeći korake sa snimaka. Godine 2002. osniva prvu trupu irskog plesa u Srbiji, Keltik Ritam („Celtic Rhythm“), čiji je koreograf i danas.

Nakon završetka Srednje baletske škole „Lujo Davičo“, Marko postaje deo nacionalnog ansambla „KOLO“, pa sledi period čestih putovanja i mnogo turneja, ali od irskog plesa nikada nije odustajao. Od 2009. tri puta je osvajao titulu prvaka države u irskom plesu.

Godine 2010. postaje stalni član profesionalne trupe irskog plesa „Ceol Chiarrai Productions“ iz Irske, sa kojima odlazi na turneje po Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Americi, Južnoafričkoj Republici, Ujedinjenim Emiratima, Rusiji i Irskoj sa predstavama „Dance of Desire“ i „The Spirit of Ireland“. Održao je i radionice irskog plesa u Sloveniji i Nemačkoj u oktobru 2011. i u Hrvatskoj u februaru 2016.

Zapažen uspeh ostvario je avgusta 2012. kada je kao solista nastupao na turneji „The Spirit of Ireland“ u Hamburgu, Nemačkoj.

U julu 2013. godine, Markov san se ostvario. Bio je jedan od odabranih učesnika Riverdens masterklasa, kao i jedan od članova Riverdens trupe na obaranju svetskog rekorda u najdužoj liniji irskih plesača, u Dablinu.

Marko je februara 2015. godine na poziv Kolektiv teatra (Kolectiv Theatre Ltd.) iz Dablina postavio koreografiju za predstavu "Ples sa Bogovima" (u originalu: Dancing at Lughnasa), koja je od 28. marta na repertuaru Beogradskog dramskog pozorišta.

Juna 2015. na takmičenju u Minhenu („Munich Feis“) osvaja četiri zlatne i četiri srebrne medalje.

Oktobra 2015. na takmičenju u Beču („Rafter School Vienna Feis“) osvaja pet zlatnih medalja.

Translate »

Pin It on Pinterest